Home arrow Obiective
Obiective
Amintim aici punctual obiectivele noastre de bază, urmând a le anunţa ulterior şi pe cele ce ne vor fi sugerate pe parcurs şi care să aibă ca beneficiari elevii merituoşi ai oraşului nostru :

 
  • înfiinţarea şi organizarea periodică a Concursului de matematică „Vasile Dumitrache”

  • crearea şi administrarea unei burse de studii "Vasile Dumitrache” ce urmează a se decerna anual celui mai bun elev la matematică din Bârlad

  • publicarea unui volum comemorativ la împlinirea a 85 de ani de la naşterea profesorului Vasile Dumitrache

  • promovarea şi susţinerea tinerilor dotaţi intelectual prin acordarea de burse, ajutorarea copiilor defavorizaţi dar care au interes şi rezultate la  învăţătură.

 

  • realizarea unui bust al profesorului Vasile Dumitrache, amplasat în incinta sau în curtea liceului

  • iniţierea demersului oficial pentru atribuirea numelui Vasile Dumitrache unei străzi din Bârlad

  • iniţierea de cercuri de studii, organizarea de conferinţe, colocvii, simpozioane şi sesiuni ştiinţifice, precum şi integrarea unora din activităţile fundaţiei în programe culturale locale şi / sau regionale (Zilele culturale ale Bârladului), colaborări cu alte instituţii culturale (Academia Bârlădeană) etc.


        La împlinirea unui an de la întemeiere, Fundaţia „Vasile Dumitrache”  se află în plin proces de definire şi confirmare a identităţii  şi îşi numără deja, cu satisfacţia unor promisiuni ţinute, primele realizări: Concursul de matematică „Vasile Dumitrache”, devenit Interjudeţean, este la a doua ediţie, Cabinetul de matematică „Vasile Dumitrache”, inaugurat la 15 septembrie 2008, odată cu  lansarea volumului omagial „Profesorul. Vasile Dumitrache sau lecţia iubirii de şcoală”.

        Tot în incinta Liceului „Mihai Eminescu”, Fundaţia şi-a stabilit noul sediu, în imediata vecinătate a Cabinetului de matematică.

        Cel mai ambiţios dintre proiectele Fundaţiei este în faza pregătitoare: o şcoală în regim privat, cu elevi şi profesori selectaţi şi motivaţi,  cu un program de pregătire intensivă în matematică, filozofie şi limba engleză şi  care să asigure formarea competenţelor şi să aplice acelaşi mod de evaluare, aceleaşi credite ca în afară, şi un bacalaureat internaţional.

Caută pe site
Din galeria foto
Donate via PayPal
Concursuri
7 mai 2011 - Ediția a IV-a
24 apr 2010 - Ediţia a III-a

fvd_blog_sidebar.png