Comunicat de presă al conferinței Fundației Vasile Dumitrache din 10 octombrie 2015

Fundația Vasile Dumitrache a organizat sâmbătă, 10 octombrie 2015, de la ora 10:00, o conferință la care au participat importante figuri din viața culturală și economică a Bârladului. Invitați speciali au fost dl. profesor Henri Luchian, prorector al Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași, și dl. Ioan Iacob, cofondator al companiei de software Qualitance. Li s-au alăturat dl. profesor de matematică Marcel Rotaru de la Școala Generală „George Tutoveanu” Bârlad, d-na. Mioara Iacob, reprezentant al SC Crizantema SRL, sponsorul principal al fundației, într-o discuție moderată de d-ra. profesor de matematică Lidia Gabi Ghidoveanu de la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu”.

Conferinta Fundatia Vasile Dumitrache_10.10.2015-8440 Conferinta Fundatia Vasile Dumitrache_10.10.2015-8497
Conferinta Fundatia Vasile Dumitrache_10.10.2015-8444 Conferinta Fundatia Vasile Dumitrache_10.10.2015-8495

Subiectul central al evenimentului l-a constituit importanța matematicii și a educației în general. „Actul de educație începe atunci când un tânăr care își dorește să învețe intră în comunicare cu cineva capabil și doritor să învețe pe alții” a spus dl. Henri Luchian. Dna. Mioara Iacob a completat: „Un prim pas în construirea de elite este să faci să se întâlnească elevii care își doresc să învețe cu modele din rândul profesorilor.” Adresându-se profesorilor și reprezentanților mediului de afaceri bârladean prezenți, Ioan Iacob a subliniat: “Capacitatea financiară și/sau intelectuală nu este doar un privilegiu, ci și o responsabilitate. Avem puterea de a influența și de a schimba”. “Sunt aici pentru că am ales să îmi asum această reponsabilitate” a continuat dl. Ioan Iacob, făcând referire la susținerea pe care Qualitance a acordat-o activităților fundației.

Conferința premerge consursul de admitere în Centrul de Performanță în Matematică Vasile Dumitrache care va avea loc sâmbătă, 17 octombrie 2015, ora 10:00, la Școala Gimnazială George Tutoveanu. Concursul se adresează tuturor elevilor pasionați de matematică din clasele a V-a de la școlile din Bârlad care ar dori să urmeze cursurile gratuite de matematică susținute de Fundația “Vasile Dumitrache”. Dl. Marcel Rotaru a reiterat elevilor prezenți invitația de a se prezenta la concurs și a încurajat pe toți profesorii de matematică să își îndrume elevii către Centrul de Performanță în Matematică “Vasile Dumitrache”.

Fundația “Vasile Dumitrache” a fost înființată în anul 2008 de către un grup de elevi din promoția 1974 a clasei speciale de matematică a profesorului Vasile Dumitrache pentru a cinsti memoria celui care a fost dascăl, director de școală și, poate mai presus de toate, mentor pentru mulți dintre elevii săi. În prezent, activitatea principală a fundației este reprezentată de susținerea Centrului de Performanță în Matematică “Vasile Dumitrache”, în cadrul căruia sunt organizate cursuri gratuite care susțin performanța în matematică a elevilor din cursul gimnazial.

Lasă un comentariutwenty + 18 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.